Спалив щити на підтримку білорусів, — відео-перформанс від львівського художника

Відео-перформанс створив львівський анонімний вуличний художник dart_painter. Записане відео виставив на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Про це повідомляє "Еспресо. Захід".

10 спалених щитів, за якими ховається маленький хлопчик — такий відео-перформанс записав львівський вуличний художник  dart_painter. Палити саме щити хлопець вирішив, як один із символів свавілля, яке нині відбувається на території сусідньої держави.

"Ідея спалити щити виникла спонтанно, - ділиться у розмові з журналісткою "Еспресо. Захід" анонімний художник. - За щитами я мусив зобразити людину, яка керує подіями, що творяться у наших сусідів. Відтворив я її в образі маленької дитини, яка плаче. Чесно, саме такі асоціації президент Білорусії у мене викликає. Людина, яка не може визнати поразку і взяти відповідальність за свої дії. Людина, котра вчепилася за трон і не хоче його віддавати, а в істериці ухвалює абсолютно неадекватні рішення, як маленький хлопчик, в якого забирають іграшку".

Для створення та реалізації відео хлопець усі деталі робив самотужки. Роздруковував копії щитів на папері, створював дерев’яні каркаси і виготовив самого хлопчика.

"Насправді підпал щитів вдалося реалізувати лише з третьої спроби, - додає анонім. - На відео можна побачити, що щити по правій стороні трішки підгоріли, а крайнього правого немає в кадрі, бо він уже на той момент був спалений. Це було не так просто, як я думав".

Перформанс хлопець реалізовував на Волині. Саме там художник проводив чимало часу у дитинстві. Нині має знайомих у Білорусії, з якими ще з дитячих років потоваришував, тому йому неприємно спостерігати, що там відбувається.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Відео створене у підтримку Білоруського народу. ⠀ Борітеся — поборете!!! ———————————————————- Music: The Reckoning - AEROHEAD ⠀ #стритарт #streetart #инсталяция #львів #dart_painter #львов #уличноеискусство #перформанс #современноеискусство #сучаснемистецтво #жывебеларусь

Допис, поширений Street Artist (@dart_painter)