"Форум видавців у Львові" скасував книжковий ярмарок, що мав відбуватись онлайн

Книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» у 2020 році скасовано, проте 16-20 вересня в онлайн форматі відбудеться літературний фестиваль 27 Львівський міжнародний BookForum

Про це повідомили організатори "Форуму видавців у Львові" на офіційному сайті, передає "Еспресо. Захід". 

У рік пандемії та переходу в онлайн організаторам було надзвичайно важливим зберегти книжковий ярмарок, підтримавши українські видавництва, – й водночас зробити його зручним, якісним та безпечним для читачів.

Цьогорічна модель книжкового ярмарку – компроміс, що міг би допомогти як великим, так і малим видавцям у час кризи. Як повідомляють на сайті, вони планували оновити вебсайт Книжкового ярмарку, створивши на ньому єдиний майданчик для продажу книжок спільно Партнером – онлайн-книгарнею. Усі відвідувачі сайту отримували можливість скористатися промокодом на знижку — для купівлі будь-якої книжки.

«На жаль, не всі гравці ринку виявились готовими до нового формату. Відмова великих видавців від участі в ярмарку відповідно до запропонованих умов участі робить його неефективним і недоцільним для більшості учасників та відвідувачів. Тому організатори прийняли непросте рішення – у 2020 році скасувати Книжковий ярмарок», - йдеться в повідомленні.

Водночас організатори зазначають, що в умовах економічної кризи та глобальної невизначеності, мають як ніколи дбати не лише про власні бізнес-інтереси, а й функціонування всієї галузі. Тому Форум видавців готовий ініціювати круглий стіл та зібрати українських видавців та операторів ринку, щоб обговорити моделі взаємодії та правила гри у період кризи.

Нагадаємо, як повідомляли в Еспресо.TV 27 Львівський міжнародний БукФорум уперше відбудеться в онлайн-форматі. Відтак 16-20 вересня в онлайн-форматі автори з України та 20 іноземних гостей із 15 країн чотирьох континентів, лауреати та номінанти Букерівської та Гонкурівської премії, а також Національних виборів читачів та критиків не тільки представлятимуть себе і свою творчість, а й візьмуть участь в обговоренні суспільно важливих тем.