На Закарпатті посилили карантин

Обмеження починають діяти від 20 серпня, допоки території знаходяться у помаранчевій зоні.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА, передає "Еспресо. Захід". 

Сьогодні відбулося позачергове надзвичайне засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, на якому прийняли рішення про посилення карантину.

Моніторинг рівня епідемічної небезпеки в районах та містах області показує щотижневий приріст виявлених випадків захворювання на COVID-19  від  6% до 10%.  Як повідомляють в Закарпатській державній обласній адміністрації, росте рівень захворювання COVID-19 у Виноградівському, Міжгірському районах та м.Ужгород.

"Так показник захворюваності у Виноградівському районі з 72,9 на 100 тис.(16 серпня 2020 року) виріс до 83,6 на 100 тис. нас. (19 серпня 2020 року), а у Міжгірському: з 54,9 на 100 тис.(16 серпня 2020 року) збільшився до ‼️141,5 на 100 тис. нас. (19 серпня 2020 року). Погіршення епідемічної ситуації у вказаних районах області опосередковано вказує на неналежний контроль за дотриманням на вказаних адміністративних територіях протиепідемічних заходів",   – додають в установі.

Відтепер на території «помаранчевої зони» заборонено роботу закладів громадського харчування усередині приміщень, заборонено проведення богослужінь усередині релігійних установ та роботу басейнів – і таких, які працюють на відкритому повітрі. Крім цього, заборонено роботу закладів, де проводять масові розважальні заходи – весілля, дні народження і т.д.

Як зазначають в ОДА, на цей період припинять продаж квитків за пільговими цінами на залізничні перевезення для пасажирів пільгових категорій. Адже саме люди цих груп належать до найвищої групи ризику важкого перебігу захворювання COVID-19.