Біля відомої Карпатської вузькоколійки будують ще одну туристичну атракцію

Біля Вигодської вузькоколійки, яка також відома як Карпатський трамвай, будують павільйон дикої природи.

Про це повідомляє Вигодська селищна рада на своїй сторінці у Facebook.

Павільйон буде інтерактивним і демонструватиме особливості місцевої флори та фауни.

"Павільйон дикої природи міститиме інтерактивну реплікацію (збільшену модель) природного середовища (стовбур дерева або ґрунтовий шар болота, що відображає всі пов'язані з ним види флори і фауни). Модель буде розміщено у внутрішню частину павільйону", – йдеться в повідомленні.

Павільйон стане інтерактивним навчальним майданчиком для наймолодших учасників Лісової школи, а також для відвідувачів Центру спадщини та всіх охочих. Загальний бюджет проекту – 672 тис. євро.

Реалізація цього проєкту стартувала 1 жовтня 2019 року. Виконує його Туристична Асоціація Івано-Франківщини за співфінансування ЄС у рамках Програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки. Партнерами проекту в Україні є Відділ регіонального розвитку та будівництва Долинської райдержадміністрації та Вигодська селищна рада Долинського району Івано-Франківщини, а в Румунії – Адміністрація Марамуреського гірського природного парку. Загальний бюджет проєкту – 672,333.53 Євро. Проєкт триватиме 24 місяці – до 30 вересня 2021 року, а територія його реалізації охоплює Івано-Франківську область України та повіт Марамуреш Румунії.

Вигодську вузькоколійну залізницю побудовано в Карпатах у 19 столітті для вивезення лісу. В наш час діючими є 8 кілометрів залізниці, які використовують і за прямим призначенням, і як туристичний маршрут, відомий як Карпатський трамвай.