Подружжя львівських музикантів Божиків перемогло в конкурсі каверів

Відео Юлії та Олександра Божиків (Bozhyk Duo) набрало найбільше переглядів на YouTube-каналі конкурсу на маніфест толерантності "Різні. Рівні". Це привело дует до перемоги у конкурсі.

Про це повідомляють організатори конкурсу, передає "Еспресо.Захід".

Учасники конкурсу мали написати кавер на пісню-маніфест толерантності "Різні. Рівні". Для участі у конкурсі каверів треба було переспівати цю пісню, яка за короткий час уже зібрала понад мільйон переглядів на YouTube, і відзняти відео (професійне або аматорське).

Далі користувачі мережі мали обрати того виконавця, кавер якого їм найбільше відгукнувся. Конкурс тривав два місяці. 

"Різниця була невелика, на конкурсі були і якісніші роботи, які створювалися місяць. Але ми дуже хотіли перемогти, бо любимо те, що ми робимо", – прокоментував перемогу Олександр Божик на своїй сторінці у facebook.

Призом для Bozhyk Duo буде запис і продюсування авторської композиції у студіях звукозапису Jenny Records. Конкурс організував Освітній центр з прав людини у Львові.

"Музичний конкурс мав на меті привернути увагу українців до кампанії "Різні. Рівні", яка покликана довести: всі — різні, всі — рівні. Уперше провідні українські музиканти та музикантки об’єдналися навколо ідей толерантності та прийняття", — пояснюють задум організатори.

"Ми – різні та рівні, а значить у нас / Є вісім мільярдів причин бути вільними", – так звучить Маніфест толернатності. Він уперше об’єднав провідних українських музикантів навколо ідей толерантності та прийняття. Пісню записали у травні. Це була унікальна пісенна прем’єра: Alina Pash, Сергій Бабкін, Latexfauna, KRUTЬ, Gurt [O], YUKO, Constantine та інді-музиканти записали спільну композицію із соціальним підтекстом. Докладніше – на сайті проєкту.