У саду музею Людкевича завершують цикл живих концертів і анонсують новий проєкт

Концерти з музейного вікна завершать фортепіанними джазовими імпровізаціями Марка Лана.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Цієї середи – якраз на Спаса – в саду меморіального музею Станіслава Людкевича традиційно відбудеться черговий концерт з музейного вікна із циклу концертів "Музика для родини". Цього разу за участі піаністки Олени Маркевич та скрипальки Олени Кравець, що підготували програму з творів європейської камерної музики. Цей концерт стане десятим і  передостаннім у цьому літньому музичному циклі.

Як розповіла "Еспресо-Захід" старша наукова співробітниця  музею Станіслава Людкевича, піаністка Марта Кузій-Андрущак, власне, музейники не планували продовжувати цикл живих концертів через вікно музею довше, ніж літо. Відтак завершальним акордом  стануть фортепіанні джазові імпровізації Марка Лана.

"Як музей –  ми не були зорієнтовані на такі концерти, –  каже Марта Кузій-Андрущак. –  Але карантин змусив шукати нових шляхів зустрічі з шанувальниками музею. І життя показало, що такий шлях – справді добрий".

За словами Марти Кузій-Андрущак, саме ці концерти покликали до життя наступний  проєкт – зустрічей із митцями. Правда, вони будуть уже не через вікно, а безпосередні. Та й локація не зміниться – сад музею. Щоб не відкладати ідею у довгий ящик, уже цього четверга Марта Кузій-Андрущак проведе зустріч під відкритим небом з есеїстом, перекладачем, публіцистом та психоаналітиком Юрком Прохаськом, який читатиме власні есеї та уривки свого останнього перекладу Йогана Гете "Вибіркові спорідненості".

"У домі вільного думками композитора Людкевича ми під музичний супровід говоритимемо про поняття свободи: про свободу людини, про свободу, як про один зі стовпів просвітництва, про свободу як про один із постулатів новочасності", –  акцентує Марта Кузій-Андрущак.