У Львові завершують реконструкцію площі перед залізничним вокзалом

Загальна вартість робіт на площі Двірцевій становить 165,5 млн грн

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід"

Окрасою реконструйованої площі Двірцевої, розташованої перед залізничним вокзалом у Львові, став новий фонтан, встановлення якого завершили наприкінці минулого тижня. Наразі фонтан працює у тестовому режимі, для його повноцінної роботи потрібно ще близько тижня.

"Потрібно ще близько тижня, щоб фонтан почав працювати ідеально, наразі він працює в тестовому режимі. Цікаво побачити його ввечері, в нічний час, коли є перелив кольорів. Багато людей, які приїжджають до Львова, зупиняються і милуються цим фонтаном. Він дуже красивий. Тут сам Бог велів відновити фонтан. Колись тут був фонтан, але він не працював десятки років. А коли ми закінчимо всі роботи, то буде дуже мила гармонія — фонтан, сквер, вул. Чернівецька, де зараз тривають роботи з випередженням графіку, і до кінця року плануємо її повністю завершити. Перший великий етап реконструкції цього простору відбувся, але роботи ще дуже багато", - каже міський голова Львова Андрій Садовий.

У міській раді зазначають: усі роботи з реконструкції площі - на стадії завершення, до кінця вересня планують закінчити роботи з облаштування скверу.

"У сквері облаштують гарну відпочинкову зону — будуть доріжки, гарні вуличні меблі. Також буде збудований туристичний центр. Тобто до кінця вересня реконструкція площі має бути завершена", — розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня 2019 року. Загальна вартість усіх робіт на пл. Двірцевій, відповідно до договору підряду, укладеного між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», становить 165,5 млн грн. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі вже розділили потоки громадського та приватного транспорту, частково облаштували велодоріжки, озеленення та перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.