"Я, "Побєда" і Берлін": у Львові розпочалися зйомки фільму за книгою музиканта Кузьми Скрябіна

Близько двох тижнів фільм зніматимуть у місті Лева, далі поїдуть у Карпати, Київ та Берлін

Повнометражну кінострічку представлять глядачам наприкінці наступного року. Про це повідомляє "Еспресо. Захід".

У День народження легендарного українського музиканта Андрія Кузьменка у Львові урочисто розпочалися зйомки фільму за його однойменною повістю "Я, "Побєда" і Берлін". В центрі історії — український музикант-початківець Кузьма разом з другом Бардом їде до Берліна на іржавій "Побєді", де хоче обміняти її у німецького колекціонера на шестисотий "Мерседес", щоб вразити цим свою кохану дівчину Барбару. Але бурхливе нічне життя німецької столиці приносить герою карколомні пригоди, що змінюють його мету, гартують характер та допомагають віднайти своє справжнє "я".

Перед початком  зйомок традиційний ритуал — розбиття сувенірної тарілки.

Фото організаторів

За екранізацію пригодницької повісті взялася молода режисерка Ольга Ряшина. Дівчина розповідає, що кілька років займалася підготовкою та адаптацією сценарію до книги. Головною героїнею, яку ретельно підбирали та реконструювали, стала автівка "Побєда", яка нині проїхалася вуличками міста. 

"Легендарна автівка наша, ми її спеціально купували для зйомок. Вона  ж була "не на ходу". Ми її ремонтували, перемальовували, іржавою робили  - ділиться Ольга Ряшина. Вона буде з нами до кінця. Інших героїв поки ми не розголошуємо, але будуть молоді актори, котрі здивують. Загалом фільм буде веселим, таким, як Андрій. Він принесе гарний настрій глядачам. У сценарії ми дещо змінили, адже фільм — це не книга, але залишили багато гумору та пригод".

Позаяк основних акторів фільму досі тримають у секреті, на знімальному майданчику присутні актори другої ролі, що знімаються у масовці. Їх здалеку видно у ретро костюмах, які передають настрій часу.

"Атмосфера на майданчику крута, — під враженнями розповідає акторка Софія Головецька. Ми ще від ранку на ногах. В нас вже була маленька репетиція. Єдине, поки не знаємо, що будемо робити у фільмі, все розповідають впродовж зйомок. Але мій образ мені подобається — я класна дівчина, тусовщиця 90-тих. Мені подобається образ. Частково мені підходить".

Продюсери фільму Владислав Ряшин, Олексій Тереньтьєв та Артем Доллежаль були знайомими із Кузьмою, тож рішення про зйомки фільму за мотивами його книги прийняли за кілька хвилин.

"Ми домовилися із фондом Андрія Кузьменка, що весь прибуток, який буде від фільму, перерахуємо туди, — каже один із продюсерів Олексій Тереньтєв. Для мене — це історія про друга, адже я з Андрієм був знайомий із 1994 року.  Маємо надію, натхнення та всі ресурси для того, щоб передати у майбутньому фільмі атмосферу світу Кузьми, його бачення життя, позитивне ставлення до всіх негараздів та труднощів".

Супроводжуватимуть стрічку оригінальні кавер-версії найвідоміших хітів Кузьми Скрябіна у виконанні популярних українських артистів. Реліз у кінотеатрах запланований на кінець наступного року.