Правоохоронці затримали третього учасника підпалу авто львівської журналістки

Це поліцейський, який до того переховувався від слідства

Про це повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко, передає "Еспресо.Захід".

"11 лютого 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомлено про підозру", - відзначила Діденко.

З того часу він переховувався від слідства і лише зараз його вдалося затримати зусиллями оперативників УСБ України у Львівській області.

Затриманому інкримінують, що він у змові із замовником займався пошуком виконавця, підбурював його до вчинення злочину та, зрештою, передавав кошти за виконану "роботу".

 

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки "Радіо Свобода" Галини Терещук. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав. 6 лютого прокурорка Львівщини повідомила про затримання підозрюваного.

11 лютого Ірина Діденко поінформувала, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру ще двом учасникам нападу – замовнику та організатору:

48-річному безробітному, раніше судимому львів'янину, (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці) у замовленні підпалу.

43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області (22 роки працює в поліції), у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану "роботу". Його оголошено у розшук.

Пізніше стало відомо, що замовником підпалу автомобіля журналістки вважають 48-річного раніше судженого львів'янина Вадима Дмитренка. Він в очікуванні суду перебуває під домашнім арештом. Мотиви цього злочину наразі не розголошують.

Щодо особи поліцейського, то за інформацією видання "Діло", мова йде про 43-річного Михайла Чердака, старшого оперуповноваженого Франківського райвідділу поліції Львова.

25 травня Галицький районний суд міста Львова виніс вирок першому фігуранту справи. Безпосереднього виконавця підпалу 19-річного Якоба Сарахмана засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.