На Львівщині шахтарі вводять в експлуатацію дві нові лави

Загалом, з початку року, власними силами без державного фінансування, введено в дію сім нових лав, а в процесі підготовки ще чотири

Про це повідомляє пресслужба ДП "Львіввугілля", інформує "Еспресо. Захід".

17 липня на шахті "Великомостівська" запрацювала  лава №100 по Сокальському пласту, яку 30 липня комісія прийняла в експлуатацію.

Цей очисний вибій із запасами 45 тис. тонн вугілля колектив вуглевидобувників планує відпрацьовувати до листопада 2020 року. Добове навантаження на нову лаву – 600 тонн. Вугілля, зольністю 25-30%, не потребує збагачення, тому товарна продукція відправлятиметься напряму на теплоелектростанції та споживачам.

На шахті "Степова" в стадії доопрацювання запасів лава №142. З 24 липня забезпечено техвідхід лави №139 із запасами 200 тис. тонн. Заплановано, що лаву в експлуатацію комісія прийме в серпні. Гірники дільниці видобувають у добу понад тисячу тонн низкозольного вугілля, яке не потребує збагачення.

Як інформував заступник генерального директора з виробничих питань-директор дирекції з виробництва ДП "Львіввугілля" Микола Пиріг, з початку року введено в дію 7 нових лав, в стадії завершення монтажу ще чотири очисні вибої – №183 на шахті "Лісова", №593 на "Межирічанській", №364 на "Червоноградській" та №434 на "Відродження".

Цьогоріч оснащення нових лав проводиться без залучення бюджетних коштів, виключно за рахунок надходжень від реалізації вугільної продукції.