Дев'ятеро вчителів із Західної України увійшли до рейтингу найкращих педагогів країни

Національна премія Global Teacher Prize оприлюднила прізвища ТОП-50 найкращих вчителів України 2020 року

Про це повідомляє громадська спілка "Освіторія", яка у 2017 році заснувала щорічну національну премію для педагогів Global Teacher Prize Ukraine.

До переліку найкращих педагогів увійшли дев'ятеро вчителів із Західної України.

Зокрема, в переліку є двоє педагогів із Волині. Це Світлана Якимчук – учителька англійської мови у Луцькій гімназії № 18, Оксана Словік – учителька початкових класів Луцького ліцею № 27. Також серед найкращих – двоє педагогів з Івано-Франківська: Леся Павлюк – учителька початкових класів Ліцею № 7 та Аліса Павлюк – учителька початкових класів Початкової школи № 26.

Двома представниками може похвалитися також Чернівецька область: в ТОП-50 увійшли Маріанна Климчук – вчителька англійської мови та музичного мистецтва Долішньошепітського НВК в селі Долішній Шепіт Чернівецької області та Олеся Кирилюк, яка викладає основи здоров'я та хімію в Шипинецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів (село Шипинці Чернівецької області).

Також у рейтингу – вчителька зі Львова Зоряна Тихойко. Вона викладає історію, правознавство та громадянську освіту в ліцеї "Європейський".

Рівненщину представляє вчителька початкових класів Дубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Галина Семенович (місто Дубно Рівненської області).

З Тернопільщини до рейтингу увійшов учитель Василь Дяків. Він викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України та основи здоров’я у Заліщицькій державній гімназії.

Наступним етапом стане визначення ТОП-10 кращих учителів країни, яких оголосять 31 серпня. Переможця оголосять 3 жовтня 2020 року та винагородять грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у Global Education & Skills Forum.