У Києві на Майдані проходить мітинг підтримки протестів у Білорусі

12 серпня на Майдані Незалежності в Києві зібрався мітинг в підтримку протестів у Білорусі. Протестувальники вимагають від влади не визнавати вибори в країні-сусідці

Організатором мітингу в підтримку білоруського протесту на Майдані Незалежності виступила партія "Демократична Сокира", передає Еспресо.TV.

За словами протестувальників, вони усвідомлюють необхідність підтримки демократичних поривань білорусів та зібрались, щоб нагадати владі про недопустимість визнання виборів у сусідній країні.

"Вони (білоруси, - Ред) не потребують наших порад. Їм потрібна наша підтримка! " - відзначив співзасновник партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов.

На акцію під Стелу прийшли також представники білоруської еміграції.

"Ми не маємо права втручатися у внутрішні справи іншої держави. Разом з цим, ми знаємо, як це — коли тебе вбивають, а поруч намагаються зробити вигляд, що нічого не відбувається. Ми можемо і маємо показати білорусам, що бачимо, і що нам не все одно. Що ми підтримуємо не тих чи інших їхніх політиків. Що ми підтримуємо їх, їхню рішучість, їхнє прагнення до свободи", - відзначили організатори з "Демократичної Сокири".

"Ми можемо також підказати нашому МЗС та голові нашої держави, що те, що відбулося в Білорусі - точно не вибори. І точно не слід вітати з ними нікого. Хотілося б бути впевненими, що там і так в курсі, але, на жаль, не виходить — окремі персонажі в "Слузі народу" вже вітають "переможця" особисто", - підкреслили в партії.

"Я тут, щоб підтримати наших справжніх братів, які боряться за свободу", - розповів активіст з Подолу Павло Калюк.

Фото - Богдана Долинська, Катерина Ейхман та Роман Кулик:

 

Відео - трансляція "Демократичної Сокири" у Facebook:

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо