Легендарна "Нафтуся" стане платною

Після завершення реконструкції Центрального бювету в Трускавці мінеральні води в ньому стануть платними для відвідувачів

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" повідомив головний спеціаліст відділу інформаційної політики та зв’язків із громадськістю Трускавецької міськради Володимир Ключак.

Зараз триває реконструкція Центрального бювету та території навколо нього, яку планують завершити до кінця липня.

На час реконструкції бювету в Трускавці вже почали продавати мінеральну воду.

“Поки відкрито тимчасову питтєву галерею, де є води Нафтуся, Марія, Софія і Броніслава – чотири основні води Трускавця. Вода тут платна – ціна 8,8 грн за 1 літр”, - розповів Володимир Ключак.

Після відкриття Центрального бювету вода у ньому також буде платною, уточнив він.

У міськраді пояснили, що плату вводять для компенсації видатків на видобуток води. Також, вона по суті була платною для відпочивальників у санаторіях, оскільки ціна за воду була включена у ціну путівок, наголосив пан Ключак.

Перші сірководневі ванни у Трускавці відкрили у 1827 році, коли Галичина входила до Австрійської імперії, що стало фактично датою заснування бальнеологічного курорту. Сучасний бювет, який зараз реконструюють, було побудовано в радянські часи у 1960 році, коли старий австрійський не справлявся з кількістю відвідувачів.

У 2017 році була перша спроба ввести оплату за воду в бюветі, тоді ввели оплату за вхід до бювету. Безкоштовно до бювету можна було зайти лише зі скеруванням від лікаря. Але, після численних акцій протесту в місті, вхідну плату скасували.

Нагадаємо, як повідомляв "Еспресо.Захід" учора, 1 липня, у Трускавці офіційно відкрили курортний сезон.