"Після Майдану Україна не така, як хотів би, але вона принаймні є", – "лучник" Майдану Орест Каракевич

Протягом усієї Революції Гідності Орест Каракевич був на Майдані. Хлопець самотужки змайстрував лука, з яким ішов на барикади.

Орест розповів журналістці "Еспресо.Захід", як змінилося його життя після семи років буремних подій на Майдані.

Хлопцеві було 21 рік, коли пішов на Майдан. Пройшов усю Революцію Гідності, а 20 лютого під обстрілами святкував свій день народження. Майданом Орестова боротьба за Україну не завершилася. Як і чимало революціонерів, пішов на війну.

"Одна справа іти на Майдан, коли тобі 21-22 роки, і в тебе, по суті, нічого за душею немає, а інша справа, коли сформована кар’єра та бачення. Це набагато важче, але я б пішов знову і сім років тому не змінив би нічого у своєму житті. Після Майдану життя змінилося категорично в інший бік: з’явилися зовсім інші цінності, бачення. До того я ніколи не думав про якусь революційну участь. Я просто пішов такою дорогою, а як можна було зробити по-іншому?".

Із собою Орест привіз "майданівську" куртку. Каже, сім років не витягав із шафи, так і висіла вдома.

"Увесь Майдан у ній відбігав. Потім мене впізнавали вже по крилах, які зображені на спині, орнамент цікавий. Після Майдану вона, як реліквія і нагадування про ці події. Ось, ще навіть видно, що пропалена", - демонструє Орест Каракевич.

Після фронту Орест Каракевич закінчив інтернатуру і працював деякий час медиком. Тоді спалахнув COVID-19 і хлопець кинувся допомагати лікарям. Далі життя "лучника з Майдану" закрутилося в іншому вирі. Орест Каракевич став секретарем Дрогобицької міської ради. Втім, після семи років не бачить країни, за яку стояв на Майдані.

"Повертають історію в іншому напрямку. Крайні два роки я жив з відчуттям, що може щось знову відбутися. Слава Богу, нині спокійно, хоча на фронті в нас далі втрати і триває війна, - каже Орест Каракевич. - Втім, принаймні країна існує. Тоді стояло питання чи вона взагалі буде, адже після втечі Віктора Януковича було 100 тисяч у скарбниці і повністю знищена армія. Тоді ж нагрянула війна. України просто могло не бути. Станом на 2019 рік у нас був стабілізований фронт, вмотивована армія, вмотивована велика частина населення. Але в 2019 році люди зробили хибний вибір і ми відкотилися назад".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал