Для чого електротрансу "приладдя для образотворчого мистецтва"?

Від початку року "Львівелектротранс", якому критично бракує коштів, оголосив майже шість десятків тендерів.

"Львівелектротранс" отримав 12 мільйонів гривень на виплату зарплати працівникам за першу половину лютого. Відповідні зміни до бюджету Львівської міської громади ухвалили депутати під час сесії 4 лютого. На підприємстві заявляли, що їм бракує на зарплати 23 мільйони, тож, ймовірно, решту суми виділять уже з бюджету розвитку, передає "Еспресо.Захід".

Про те, у якому плачевному стані нині "Львівелектротранс", впродовж останніх двох тижнів не чув хіба глухий. Заступник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий навіть зняв ролик про те, що у місті 15 лютого можуть зупинитись трамваї та тролейбуси, бо підприємству нічим платити зарплату, а депутати не поспішають приймати бюджет розвитку.

Однак виявилось, що попри плачевне фінансове становище "Львівелектротранс" досить активно оголошує тендери. Тобто навіть якщо у підприємства не вистачить коштів, аби вивести тролейбуси та трамваї на маршрути, то принаймні стоятимуть вони пофарбовані та продезинфіковані. Адже "Львівелектротранс" планує витратити  453 тисяч грн на фарби та 700 тисяч на засоби дезінфекції та антисептики.

Читайте також: Садовий пояснив, чому в "Львівелектротрансі" гроші на систему пасажиропотоку є, а на зарплату – немає

Загалом від початку року "Львівелектротранс" оголосив понад п'ять десятків тендерів та закупівель на загальну суму понад 44 мільйони гривень. Левова частка закупівель – паливо, матеріали, ремонти тощо. Тобто ті речі, без яких господарська діяльність неможлива. Але серед них є закупівлі, без яких можна було обійтись. Особливо в умовах, коли нічим платити зарплату.

Скажімо, 27 січня "Львівелектранс" придбав 100 металевих гардеробних та дві бухгалтерські шафи за 277 900 грн. Ще 228 тисяч витратять на 60 пристроїв спостереження за рухомими об'єктами ВІ-810 TREK (3G).

Утім, навіть придбання нових шаф і нових трекерів, коли нічим платити водіям, можна якось пояснити, то навіщо електротрансу "приладдя для образотворчого мистецтва" за 20 тисяч гривень?

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.