У Львові з'явився новий простір інноваційної освіти

Тут зможуть знайти заняття до душі спраглі знань, винахідники і експериментатори.

Lviv Open Lab – це простір, де студенти та школярі можуть навчатися, досліджувати, експериментувати, займатися науково-творчими роботами. За задумом організаторів, молодіжний центр передбачає різні секції: біотехнологічну, хімічну лабораторії, місце для роботи з деревом, лекторій, медіастудію, бібліотеку, мобільний планетарій тощо. Тут учні зможуть засвоїти вивчену інформацію на практиці. Адже у більшості шкіл навіть практичні науки вивчаються з допомогою тільки одного підручника.

Урочисто відкрили Lviv Open Lab зовсім недавно – 10 жовтня. Відтоді він працював у тестовому режимі, тобто не на повну потужність.

"До нас досі доїжджає обладнання для лабораторій і тривають підготовчі роботи. Попит уже є, але сподіваємося, що він зростатиме, коли розпочнуться всі курси. Та й розуміємо, що карантинні обмеження вносять свої корективи", – розповіла "Еспресо.Захід" PR-менеджер Дарина Кухар.

Попри це, вже діє мобільна наукова лабораторія, працює лекторій, коворкінг та проводяться дитячі заняття Першого наукового театру, Години коду, Таємниць росту кристалів та рослин.

Як розповідає Дарина Кухар, найвідвідуванішою у Lviv open lab наразі є екскурсія мобільною науковою лабораторією. Сюди приходять батьки з дітьми та цілі класи (від першачків до десятикласників).

Попитом користується і лекторій, де всі охочі можуть послухати, ба навіть прочитати лекції, організувати майстер-класи та інші події. Багато людей уже встигли це зробити.

У майбутньому у Lviv Open Lab мріють облаштувати всі передбачені планами лабораторії – хімічну, техно-, біотехнологічну, цифрову, а також майстерні. Там їхні партнери проводитимуть свої курси. Наприклад, ГО "MakerSpace" та компанія"Ензим" уже розпочали набір на деякі з них.

"Ми також взялися за проєкт "Клуб Молодого Винахідника" з польськими партнерами. Тепер готуємо майбутніх наставників-учителів, а згодом вони самі навчатимуть дітей у своїх місцевих "Клубах молодого винахідника", – додає Дарина Кухар.

Усі фото: з офіційної facebook-сторінки Lviv Open Lab

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал