Ялинки в горщиках – екотренд на новорічні свята

Штучна, зрубана чи жива в горщику – вибір ялинки, що постає перед кожним.

Незабаром стартує сезон активного пошуку новорічних ялинок. Щорічний продаж штучних ялинок вже розпочався, а з 18 грудня у Львові можна буде придбати й живі хвойні дерева. Вони будуть продаватися на 19 точках у Львові. Серед них: вул. Волоська поблизу "Стрийського ринку"; вул. Патона 4/1; вулиця Чернівецька – Городоцька (перехід); ринки "Любінське сяйво", "Ярмарок", "Галицьке перехрестя" та інші.

При виборі живої ялинки важливо не забувати звертати увагу, чи легально продається це дерево. Якщо на стовбурі немає етикетки або бирки з індивідуальним номером та штрих-кодом, який має бути занесений до системи електронного обліку деревини, то це дерево вирубане нелегально. Щоб перевірити легальність ялинки, потрібно ввести номер етикетки або бирки на сайті https://www.yalynka.info/.

Все ж такі ялинки довго не постоять. Останнім часом, крім зрубаних та штучних ялинок, популярності набирає ще один вид новорічного дерева – живі ялинки в горщику.

Фото з сайту: https://plants-club.ua/

Перш за все, придбавши таку ялинку, ви допомагаєте зберегти екологію, що тепер активно популяризують. Купуючи штучну ялинку з пластику, після того, як її викидають, вона ще довго шкодить навколишньому середовищу. Також чим більший попит створюється на ялинки у горщиках – тим менше люди купують нелегально зрубані дерева.

По-друге, така ялинка є економнішою, адже вона не на один рік. Після свят ви можете висадити її у відкритий ґрунт.

Перед купівлею ялинки в горщику потрібно розуміти, який сорт ви купуєте та як правильно доглядати за нею надалі. Особливу увагу треба звернути на корінь дерева. Він має бути приблизно такої ж висоти, як і рослина, не повинен бути товстий та обрізаний. Це потрібно для того, щоб ялинка прижилася при висадці в ґрунт.

Фото з офіційної стороніки “Гал Сад” у Фейсбук

Дуже важливо ставити ялинку в приміщенні з відповідними умовами та температурою не вище 20 градусів тепла. Дерево потребує постійного зволоження та обприскування водою.

Після свят ялинку треба поступово адаптувати до вулиці і тільки після того висадити в ґрунт.

У Львові живі ялинки в горщиках можна придбати:

  1. Гал Сад – садовий центр, що в біля Львова, в с. Давидів, виїзд з вул. Зеленої.
  2. Клуб рослин – Львів – Підбірці, вул. Шухевича, 8.
  3. Епіцентр – вул. Богдана Хмельницького, 188а.
  4. Епіцентр – вул. Городоцька, 302.
  5. Епіцентр – ТРЦ “KingCrossLeopolis”, що на вул. Стрийській, 30.
  6. Еліт Флора – м. Городок, вул. Львівська, 661.
  7. Garden-shop – Львів – смт Брюховичі, вул. Проліскова, 8а.
  8. Зелений острів – Львів – смт Брюховичі, вул. Під Горою, 7м.