Замість корпоративу – ліки та медтехніка

Благодійники просять львів’ян відмовитись від традиційних корпоративів і пожертвувати святкові бюджети компаній на допомогу хворим дітям

Святкувати чи не святкувати? Дарувати чи не дарувати? Альтернатива є! Не шукати карнавальний костюм, не замовляти ресторан за містом і відмовитися від столів, які вгинаються від делікатесів, – змінити традиції святкування Нового року пропонують волонтери благодійного фонду "Із янголом на плечі". Натомість волонтери пропонують компаніям альтернативу – всі зекономлені гроші передати на потреби онкогематологічних хворих і підопічних мобільного дитячого хоспісу. Таким є сценарій для всіх небайдужих, хто зголоситься до участі в акції"Новий рік буде Добрим", передає "Еспресо.Захід".

Директор благодійного фонду "Із янголом на плечі" Юрій Федечко відомий у Львові своєю послідовною лінією підтримки Чорнобильської та інших лікарень. Маленькі онкопацієнти з дитячого стаціонару, забуті державою й рідними дорослі пацієнти психіатричних лікарень і хоспісів – далеко не повний перелік усіх, про кого піклуються волонтери фонду. Допомога потрібна всім, надто ж у такі непевні часи, як пандемія. Не таємниця, що гаманці львів’ян суттєво спустошилися, однак благодійники нагадують, що хворим дітям і їх батькам ще важче. А корпоративи у часи пандемії – не найкращі рішення.

"На порозі миколаївсько-новорічно-різдвяна заметіль. Час, коли керівництво підприємств, організацій, компаній та фірм приймає рішення, як відзначити цей важкий карантинний рік з колективом, що віддано працював, незважаючи на обставини. Пропонуємо направити подарунково-святковий бюджет на допомогу нашим підопічним дітям. Наша акція"Новий рік буде Добрим" – це чудова можливість зробити особливий новорічний подарунок і водночас допомогти дітям з онкогематологічними захворюваннями та підопічним мобільного дитячого хоспісу", – переконаний Юрій Федечко.

Хворі діти не залишаться у боргу – як подяку благодійний фонд надішле компаніям, що відмовилися від корпоративну на користь малечі, авторські листівки, створені руками дітей, які перемогли важкі хвороби й стали мотиваторами для тих дітей, які ще потребують лікування.

І це не просто містечкова затія. У попередні роки підопічним фонду небайдужі львів'яни подарували допомогу на понад один мільйон гривень! Тобто ця акція – знову про довіру. "Дуже просимо доєднатися цього року й вас", – йдеться у повідомленні волонтерів.

Напередодні 1 вересня ці ж волонтери закликали відмовитися від квітів і врятувати життя онкохворого хлопчика. Тоді зусиллями небайдужих вдалося відправити дитину до клініки у Римі всього за три дні! Тобто такі акції справді дієві. Трохи аскези для здорових дорослих – у підсумку отримаємо більше здорових дітей.

"Перед святами всі намагаються організувати солодощі й подарунки. Але в лікарень є свої потреби. У благодійних фондів своя тема. Вічна тема допомоги дітям , особливо в період, який хочеться перетворити не лише в цукерково-фруктово-іграшкове тимчасове свято, а в справжнє свято добра та благодійності на довгий час. Звичайно, подарувати пакунок одній дитині – це адресно і тепло для серця. А як бути зі зливою прохань від дитячої лікарні, у якій бракує найнеобхіднішого? Там бракує медикаментів, обладнання, засобів дезінфекції та гігієни, каталки для відділення дитячої реанімації (у старої каталки колеса можуть відвалитися у найважливіший момент), бракує катетерів і систем, бракує обладнання для реабілітації дітей, які лікуються у Чорнобильській лікарні. Цей перелік далеко не повний. Дуже сподіваємося на вас, друзі, у це свято добра, любові та здійснення мрій", – підсумовує Юрій Федечко.

Завтра, у перший вівторок грудня, мільйони людей, сотні бізнес-корпорацій, тисячі некомерційних організацій стають частинкою благодійного руху #GivingTuesday (Щедрий вівторок). Згідно з умовами, учасники роблять добрі справи, влаштовують акції на честь некомерційних організацій і стають благодійниками.

Потреби відділень Чорнобильської лікарні:

1. Відділення мобільного хоспісу для дітей:

- 5 кисневих концентраторів для дітей, що поступили (вартість 125 000 грн);

- 35 рециркуляторів, 67 замінних ламп для рециркуляторів і 72 фільтри (загальна вартість 116 110 грн згідно з рахунком).

Бактерицидний рециркулятор або бактерицидна лампа закритого типу не розкіш, а необхідний елемент в домі важко хворих діток, які дозволяють зменшити ризики і частоту вірусних і бактерійних інфекцій.

Особливо це актуально в осінньо-зимовий період, тим більше, в час епідемії.

- засоби гігієни для 76 дітей (підгузки – 2 пакунки на 1 дитину; пелюшки одноразові; вологі серветки; рукавички нітрилові неопудрені). Вартість 58 820 грн.

2. Відділення анестезіології та інтенсивної терапії:

- реанімаційна дитяча медична каталка (вартість 72 000 грн);

- 14 розеткових газових блоків для подачі кисню важко хворим дітям (вартість 47600грн);

3. Відділення для лікування та реабілітації дітей з ураженням центральної нервової системи та психіки:

- створення та облаштування сенсорної кімнати для більш ефективної, сучасної, конструктивної психокорекційної допомоги дітям. Сенсорна кімната – це організоване особливим чином навколишнє середовище, що складається з великої кількості різного виду стимуляторів, що впливають на органи чуття дітей. Сенсорні кімнати використовуються в медичній та психологічній практиці й призначені для розв’язання таких завдань: навчання на основі сенсорної стимуляції; психотерапія; соціальна адаптація (наприклад, дітей з аутизмом). Орієнтовна вартість проекту створення та облаштування сенсорної кімнати – 250 000 грн.

4. Відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії:

- ремонт та облаштування маніпуляційної кімнати для створення позитивної атмосфери під час проведення маніпуляцій маленьким пацієнтам відділення (орієнтовний бюджет 70 000грн).

Для тих, хто хоче взяти участь в акції, просять зв'язатися з координаторами акції Юрієм і Мар’яною, поштою angelfund.ua@gmail.com або телефоном 097 462 92 46.

Також можна допомогти фінансово:

БО БФ Із янголом на плечі

Назва банку: АТ КБ "ПриватБанк"

ЄДРПОУ 41411833

Рахунок UA 173052990000026009001002960

Призначення: благодійний внесок

Банк: ПАТ "Кредобанк"

МФО 325365 ЄДРПОУ 41411833

рахунок UA 91325365000002600801

1024214

Призначення: благодійний внесок

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал