$5700 за землю учасникам ООС: у Чернівцях помічник нардепа від "Слуги народу" попався на хабарі

Правоохоронці затримали помічника народного депутата України під час одержання другої частини хабаря у розмірі 5 тис. доларів США.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає "Еспресо.Захід".       

"За даними слідства, він вимагав та одержав від волонтера 5700 доларів США неправомірної вигоди за здійснення впливу на службових осіб департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради та за сприяння у прийнятті сесією Чернівецької міської ради рішення про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків за заявами учасників ООС", – йдеться у повідомленні.


Фото: Офіс генпрокурора

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, готується повідомлення затриманому про підозру.

За даними УНІАН, підозрюваним у вчиненні злочину є Петро Стратійчук, помічник нардепа "Слуги народу" Георгія Мазурашу, який і підтвердив цю інформацію.

Петро Стратійчук є керівником громадської організації "Всеукраїнська федерація текволі", що зареєстрована у Чернівцях. Він також працює помічником нардепа Мазурашу на платній основі. "Петра в ролі хабарника не уявляю. Та й не міг він вирішувати те питання, яке фігурує.

Якась загадкова історія. Згодом дізнаємось більше. Але наразі, як каже його дружина, це все як якийсь жахливий сон", – написав Георгій Мазурашу у фейсбуці.

Стежте за найважливішими новинами Львова, регіону, України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на нашу facebook-сторінку.