"2022 − це рік, коли стане ясно, на що готова Росія", – Віталій Портников

Журналіст, публіцист Віталій Портников переконаний, що 2022 стане роком випробувань, як і у плані територіальної цілісності, так і стосовно енергетики.

Про це він сказав в етері програми "Еспресо" "Політика", передає "Еспресо.Захід".

 

Портников додав: "Те, що у 2019 велика кількість українців обрали президентом "не з політиків" Зеленського, а тепер проголосували б за Гордона, свідчить про стабільну безвідповідальність. Тому в рейтингу виборів президента без політиків я не бачу оптимізму, навпаки – розумію, що маю справу з громадянами, які досі не можуть навчитися бути громадянами. Ми маємо справу з недозрілим суспільством і дитинною свідомістю".

За словами журналіста, з 1991 року українці складають два іспити: чи здатні вони утримати державність і чи здатні зберегти її в кордонах колишньої УРСР.

"На друге питання ми вже маємо незадовільну відповідь, на перше − отримаємо наступного року. Тому чітко треба усвідомити: 2022 рік стане роком випробувань. Це рік, коли стане ясно, на що готова Росія. Окрім того, це рік енергетичного краху, це ми вже відчули цьогоріч. Тим часом люди продовжують шукати нового Зеленського, в особі чи Дмитра Разумкова, чи Дмитра Гордона..." − сказав він.

Усі попередні програми "Політика" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами Львова, регіону, України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на нашу facebook-сторінку